Elektrisk Styrutrustning

Vi vet att det kan vara svårt att välja rätt elutrustning och vill därför hjälpa dig genom denna djungel av alla olika val.

Vårt senaste tillskott är vår tryckstyrning som vi utvecklat själva och som verkligen tar ut det bästa av både pump och motor. Den ger lägre energiförbrukning och en möjlighet att behålla samma tryck trots att vattenuttaget ändras. Kort sagt, du får en skonsammare drift för hela ditt bevattningssystem och du sparar såklart energi.

Användarvänlighet och funktion är ledord för oss när vi jobbar med din elutrustning och vi gör alltid en helhets bedömning av din anläggning för att kunna se vad som är det bästa för dig. Ibland kan det därför bli det enklaste motorskyddet eller en avancerad frekvensstyrare. Vi lovar dock att vi alltid använder de produkter som vi tycker är mest lämpade!

Eftersom det finns så många olika system och ännu fler olika fabrikat så kan du börja med att läsa igenom lite olika tekniska alternativ.

Frekvensomvandlare

Detta är framtidens sätt att starta och driva elmotorer. Med hjälp av omformaren öppnas helt nya möjligheter att styra elmotorer. Ihop med vår tryckstyrning kan du välja drifttryck och spara ström då motorn kan köras på det varvtal som krävs för det aktuella vattenuttaget och tryckbehovet. Resultatet blir en mjuk och energisnål drift i din bevattningsanläggning.

Mjukstart

Detta är en startutrustning som sakta varvar upp din pump vid start och sedan också varvar ner den då pumpen ska stängas av. Detta sparar hela ditt bevattningssystem. Skåpen vi bygger har en svensk mjukstart och vi har även kombinerat den med en extern kontaktor som driften ligger över på när pumpen är uppe i rätt varvtal. Detta ger utrustningen en längre livstid.

Y/D-start

Den gamla hederliga start utrustningen som funnits med oss från början. Vi har valt att ha kvar Y/D starten då den är ett billigare alternativ för slimmade anläggningar.

Telefonstyrning

Är du trött på att köra till pumpen varje gång du ska starta den? Genom att använda dig av Sikoms telefonstart slipper du det. Med ett enda sms startar du din pump och lika enkelt stänger du av den. Denna utrustning går att få till samtliga startskåp som vi bygger och kan även köpas som en egen enhet för att uppgradera din befintliga startutrustning.